Peralatan Kesihatan


EACUIPOINT HEALTHCARE APPARATUS
 • Berasaskan cara akupunktur dari Negara Cina, denyutan elektrik dan kuasa magnet.
 • Tekan, imbas dan denyutan

  A.Tekan: Tekan hujung tajam Acupoint Treasure pada akupoint tertentu, dengan menggunakan kekuatan yang boleh diterima.

  B.Imbas: Semasa tekan, kelilingi akupoint secara putaran jam atau lawan jam (sama seperti urut), pada masa yang sama ia boleh menukar kuasa magnet kekal kepada kuasa magnet beralir, menggalakkan pengaliran darah.

  C.Denyutan: Selepas tekan pada akupoint selama 1-3 minit, memberikan 1-2 denyutan kepada akupoint ianya boleh mengaktifkan aliran darah.

 • [Perhatian]

  A. Baca panduan dengan cermat sebelum menggunakan alat ini.

  B. Elakkan dari tergoncang, jauhi dari kelembapan dan kepanasan yang melampaukan.

  C. Jauhi dari jam tangan, TV, alat rekod, dan alat-alat yang disyaki mempunyai kuasa magnet.

  D. Jangan menceraikan alat ini sesuka hati.

  E. Hayat denyutan adalah sebanyak 10000 kali, tetapi kegunaan “tekan” dan “imbas” masih ada.

  F. Pesakit yang ada memasang “cardiac pacemaker” perlu berhati-hati semasa manggunakan alat ini.APPARATUS OF BLOOD PRESSURE REDUCTION
 • Fungsi fisiologi manusia yang normal bergantung kepada litar elektrik tertutup dalam badan kita. Sekiranya litar tersebut tersekat, ia akan menyebabkan ketidakseimbangan dan mengakibatkan pelbagai penyakit.
 • Aparatur Pengurangan Tekanan Darah merupakan satu hasil ciptaan teknologi tinggi yang paling canggih dan terkini di dunia. Ia menggabungkan cara pengubahsuaian teori lama Negari China bersama aliran elektrik biologi untuk mencapai tujuan perlindungan dari serangan penyakit.

 • Keistimewaan Produk


 • 1. Saiz yang kecil dan ringan. Hayat produk yang panjang, senang di bawa, tidak bermagnet, tidak memerlukan kuasa elektrik dan boleh digunakan dimana saja.

  2. Tidak perlu mengarahkan kepada akupoin tertentu, kawasan bersentuhannya yang luas dapat meliputi semua kawasan akupoin untuk memberi rawatan yang berkesan.

  3. Mengurangkan tekanan darah dengan segera, hanya mengambil 3- 5 minit.

  4. Memelihara tekanan darah yang normal dan seimbang.

  5. Kesannya dengan cara sikat sama seperti urut badan atau “guasa”.

  6. Kaedah yang mesra alam dan tanpa sebarang kesan sampingan.


PAKAR SENAMAN LEMAK
 • Keistimewaan Produk

  Komputer menetapkan program senaman yang spesifik serta kekerapan dan jangka masa penggunaan yang munasabah secara saintifik dengan berdasarkan keadaan para pengguna yang sebenar; panduan vocal yang bersifat kemanusiaan.

  Alat catatan digital dengan skrin paparan yang besar.

  Teknik gelombang ultra panjang yang unik membolehkan getaran 3-dimensi berfrekuensi tinggi menembusi lapisan bawah kulit sebanyak 3 hingga 5 sm.

  Digunakan bersama dengan batu magnet kesihatan yang kuat.

  Fungsi pengurutan kesihatan yang khas di mana masa dan kekuatan boleh ditetapkan mengikut kesesuaian.

  Dapat menyimpan sehingga 6 kumpulan data individu yang boleh diubah-ubah bagi penggunaan seisi keluarga.

  Golongan yang sesuai: orang yang berumur antara 15 hingga 65 tahun yang ingin mengekalkan bentuk badan yang sihat.
 • Fungsi-fungsi produk :

  1)Melakukan pengurangan lemak setempat, untuk menghapuskan lemak yang berlebihan di bahagian perut, pinggang, punggung dan paha.

  2)Panduan vokal yang bersifat kemanusiaan, alat rekod digital yang khas bersama dengan skrin yang besar bagi memaparkan dengan jelas dan juga mencatat dengan tepat perkembangan pengurangan lemak badan pada setiap masa.

  3)Mencapai kesan pembentukan dan pengurusan badan dengan lebih cepat dan berkesan. Dengan batu magnet kesihatan yang kuat, ia dapat memperbaiki mikro-sirkulasi dalam badan dan meningkatkan keaktifan sel-sel kulit supaya kulit kelihatan lebih berseri dan elastik.

  4)Memperbaiki kesan jaluran gravidarum bagi wanita selepas bersalin dan keadaan selulit untuk mengembalikan kulit yang sihat;

  5)Fungsi pengurutan kesihatan di mana masa dan kekuatan boleh ditetapkan mengikut kesesuaian untuk membantu anda mengurangkan keletihan fizikal dan mental.


MESIN URUT KAKI MULTI FUNGSI

 • Ciri-ciri Produk :

  1. Reka bentuk yang terkini dan penuh dengan keunikan.

  2. Reka bentuk struktur yang mempunyai corak gaya yang berpadanan dengan betis dan tapak kaki untuk mengurut secara menyeluruh.

  3. Sentuhan sejati seakan tapak tangan manusia yang begitu menyelesakan.

  4. Ruangan yang cukup luas untuk memudahkan pengguna meletakkan kaki bagi menambahkan keselesaan dan kesan yang baik.

  5. Getaran pada tapak kaki bagi menambahkan kesan urutan keatas titk refleks pada tapak kaki.

  6. 3 jenis urutan pengagapitan dan getaran pada tapak urutan serta urutan otomatik untuk menyesuaikan keperluan pelbagai pengguna.

  7. Selamat, tahan lazak, senyap dan mudah digunakan.

 • Fungsi Produk :

  Mesin urut kaki Multi Fungsi Tiens khas direka berdasarkan terapi urutan. Ia membolehkan kita mengenakan titik lokasi refleks sentrum tanpa menggunakan anesthesia. Kaedah ini dapat meningkatkan tahap kesihatan anda dan bersemangat melalui kesan kesan berikut:

  A) Membolehkan pengaliran darah pada bahagian kaki dan berkesan untuk melegakan penyakit atau masalah kaki seperti berikut:

  1. menghilangkan keletihan kedua-dua kaki dan meringankan tekanan.

  2. meningkatkan peredaran darah kedua-dua kaki, mencegah degenerasi kaki.

  3. merangsang titik-titik akupunktur pada tapak kaki, menggalakkan metabolisme dan mengaktifkan sel-sel serta meningkatkan daya imun.

  4. radang lutut, edema, reumatik dan sakit sendi.

  5. varikositi (pengembangan salur vena pada kaki), kekebasan kaki.

  B) Membantu untuk membuang toksin dan meningkatkan kecerahan kulit serta membentuk kecantikan kaki.

  1. menggalakkan pengaliran semula limfa.

  2. mengalihkan halangan rembesan kelenjar sebum kulit.

  3. mengurangkan pengumpulan lemak pada paha.

  4. mencantikkan dan mengecilkan lilitan paha.ALATAN PENJAGAAN KECANTIKAN LASER
 • 1.Berdasarkan kriteria dari segi keselamatan sinaran, pengelasan peralatan, permintaan dan panduan pengguna, set penjagaan kesihatan ini tergolong dalam kelas 3A. Sinaran yang dikeluarkan oleh alat laser adalah sinaran cahaya merah (<5mw). Disebabkan oleh tindak balas mata mengelak daripada cahaya (termasuk mengelipkan mata), ia memberi perlindungan kepada mata. Alatan Penjagaan Kesihatan Laser ini terdiri daripada badannya dan juga tiga kepala yang mempunyai kegunaan yang berasingan ( 4. kepala mengurut 7 titik, 5. kepala mengurut yang rata dan pelbagai, 6. kepala rawatan dan urutan jarum laser)
 • 2. Membuka kepala mengurut 2, Alatan Penjagaan Kesihatan Laser mempunyai kesan mengurut. Sekiranya Alatan Penjagaan Kesihatan ditekan dengan kuat, ia akan bergegar, dan memberi kesan mengurut yang sama.
 • 3. Alatan Penjagaan Kesihatan Akupunktur Laser Pelbagai Kegunaan ini mempunyai tiga mod iaitu: tutup, sambungan dan nadi. Ketiga-tiga mod ini dikawal oleh suis laser.
 • 4. Petunjuk bagi produk laser ini. Produk ini tergolong dalam kelas 3A sinaran keselamatan laser, jangan pancarkan alatan laser ini sacara terus kepada mata.

 • Penggunaan :

  A. Prinsip Penggunaan

  1) Sainitis dari luar atau dalam negara telah mengkaji dan membuktikan bahawa: Rawatan akupunktur laser berdasarkan teori perubatan traditional akupunktur, pada dasarnya kesan biologikalnya mematuhi petunjuk prinsip perubatan traditional. Oleh sebab itu, ciri-ciri uinknya tidak sama dengan rangsangan biologi laser yang biasa.

  • a. Apabila dipancarkan dengan sinaran laser, pusat sensitif yang dirangsangkan oleh pusat akupunktur mempunyai sifat yang tetap dan berulang, kebanyakannya adalah serupa dengan pusat akupunktur.
  • b. Pada asalnya, garisan yang menyambungkan pusat sensitif mengikut laluan meridian traditional, lebih cetek, dapat dihentikan dengan menggunakan tekanan yang kecil (2-3mm/Hg). Selepas melepaskan tekanan dan sekali lagi menggunakan laser memancar padanya, kemunculan semula akan berlaku.
  • c. Rangsangan adalah dipindah dalam dua hala, dan boleh disiarkan.
  • d. Garisan meridian yang sensitif adalah berkaitan dengan penyakit organ seseorang, seperti orang yang berpenyakit gastrik mempunyai garisan meridian gastrik yang lebih sensitif. Manakala, pesakit yang mempunyai penyakit hati akan mempunyai garisan meridian hati yang lebih sensitif.

  2) Alatan laser mempunyai kesan dalam meningkatkan imuniti pertahanan badan.

  Kesan dalam membantu imuniti pertahanan badan. Dalam bidang perubatan traditional, ia digelar sebagai “kesan menghapuskan faktor-faktor negatif ”, merupakan salah satu prinsip akupunktur laser dan rawatan akupunktur traditional. Kajian membuktikan bahawa akupunktur boleh merangsang badan untuk menghasilkan kesan imuniti pertahanan. Jadi, ia boleh melawan keradangan, melegakan kepanasan badan, membantu dalam memulihkan kecederaan, dan juga boleh digunakan untuk menyelaraskan ketidakseimbangan rangkaian imuniti pesakit, meninggikan stamina, mempercepatkan pemulihan daripada penyakit yang berkenaan.

  Semasa rawatan klinikal, kami menjumlahkan seratus dua puluh kes asma yang ingin menerima rawatan akupunktur laser. Berdasarkan teori perubatan tradisional, pusat akupunktur Tiantu, Danzhong, Dingchuan dan sebagainya diambil dan secara amnya kesan rawatan yang nyata diperolehi. Dengan menguji petunjuk imuniti semasa dan selepas rawatan, kita dapati bahawa nilai imuniti dalam badan menunjukkan peningkatan yang nyata.

  3) Kesan akupunktur laser dalam menyelaraskan fungsi badan

  Prinsip akupunktur laser dan akupunktur tranditional dalam penyelarasan fungsi badan adalah serupa. Melalui kajian yang dijalankan ke atas haiwan dan manusia, adalah terbukti bahawa ia bertindak melalui sistem saraf autonomi, media, dan sistem tindak balas darah. Kajian menunjukkan ia berkesan dalam menyelaraskan fungsi sistem peredaran darah, sistem pencernaan dan sistem endokrin.

  4) Berkesan dalam menyelaraskan peredaran darah otak

  Bagi pesakit yang menghidap penyakit saluran darah otak ataupun tidak, akupunktur laser memancarkan sinaran pada pusat akupunktur yang tertentu seperti Baihe, Yintang, Hegu, Zusanli, Taichong dan sebagainya, ini boleh menyelaraskan peredaran darah otak, memperbaiki pengaliran darah dan berkesan dalam merawat penyakit.

  5) Akupunktur Laser yang memancarkan sinaran pada pusat akupunktur dapat menyelaraskan fungsi endokrin.

  Sebenarnya sinaran yang digunakan dalam akupunktur laser untuk rawatan merupakan laser yang bertenaga rendah (juga dikenali sebagai laser lemah). Ia sejenis rawatan yang digunakan untuk merawat pelbagai penyakit fungsian. Ia merupakan rawatan yang unik di negara kita kerana ia berdasarkan teori perubatan traditional Cina. Justeru itu, ia mendapat sambutan yang hangat daripada orang Cina di Asia Tenggara dan penduduk-penduduk lain dari serata pelosok dunia.

 • Cara Operasi :

  Perkara penting yang perlu ditekankan dalam rawatan ialah menentukan pusat yang tetap terlebih dahulu, lokasikan pusat dan seterusnya mengekalkan jarak dan meninggikan sinaran pada bahagian yang disinar.Pada masa yang sama, gunakan prinsip perubatan traditional “tambah sekiranya berkurang, singkir sekiranya terlebih”. Penggunaan dos dan kekuatan perangsangan laser dengan sesuai dan tepat. Gunakan perangsangan yang perlahan untuk tujuan penambahan, manakala perangsangan yang kuat (laser nadi) untuk tujuan penyingkiran. Jadi penyelarasan laser berterusan atau nadi laser serta pembahagian masa adalah amat penting.

 • Kebaikan Alat Rawatan Akupunktur Laser:

  Menjimatkan masa, tidak menyebabkan kesakitan, tiada bakteria, tidak menyebabkan pengerakan otot-otot, mudah digunakan, selamat, kekuatannya boleh diselaraskan, skop penggunaan yang luas, tiada sebarang kesan sampingan, kecil dan mudah dibawa.ACULIFE

 • Tapak tangan anda membongkar segala rahsia kesihatan!

  Aculife Tiens merupakan hasil gabungan pengetahuan akupunktur tradisional Cina dengan sains perubatan keimunan moden. Dengan merangsang titik perangsang pada bahagian tapak tangan dan telinga dengan gelombang ultra panjang, produk ini berkeupaya memperbaiki peredaran mikro, mempertingkatkan metabolisma dan keimunan terhadap pelbagai penyakit moden. Ianya juga mempunyai kesan pengurutan haba sederhana yang dapat membantu menghilangkan keletihan dan memperbaiki peredaran darah.

 • Keistimewaan Produk:

  Penyelarasan Dwi Cara: Rawatan titik perangsang tapak tangan dan bahagian telinga boleh dilakukan serentak dan berasingan.

  Mudah digunakan: Mudah dan selamat digunakan, sesuai untuk seisi keluarga.

  Ringan dan senang dibawa: Senang dibawa ke mana jua pada bila-bila masa.

  Paparan LCD: Paparan LCD menunjukkan kekuatan gelombang magnetik dan tempoh masa. Melaras butang kekuatan dan masa mengikut kesukaan peribadi.


 • Fungsi-fungsi produk:

  Mengesan lokasi titik perangsang: Membantu anda mengenalpasti lokasi titik perangsang yang betul dengan mudah.

  Memperbaiki peredaran darah: Gelombang magnetik merangsang titik perangsang untuk memperbaiki peredaran darah dimana kesannya sama seperti akupunktur tradisional.

  Kesan kemagnetan: Gelombang magnetik menyeimbangkan peredaran bendalir badan dan meningkatkan ketahanan badan terhadap penyakit.

  Penjagaan kesihatan: Berkesan dalam mempertingkatkan keimunan untuk mencegah penyakit.


VLF + PHOTON HEALTH MATTRESS

Pelan Penyahtoksikan Yang Paling Lengkap

Apakah itu “Toksin “ . Secara umumnya, semua bahan yang merbahaya ditakrifkan sebagai “ Toksin” .Toksin boleh dibahagikan kepada beberapa jenis : -

Toksin Luaran –Bakteria, virus dan bahan-bahan kimia.

Toksin Dalaman - Bahan-bahan sampingan yang terhasil daripada penghadaman makanan,metabolisma badan dan tekanan.

Toksin-toksin ini akan termendap di dalam kolon, kulit, dan darah.

Toksin Kolon - Disebabkan oleh sembelit. Toksin yang termendap di dalam kolon akan diserap dan menyebabkan penyakit-penyakit seperti perut kembung, nafas berbau, dan kesukaran untuk tidur.

Toksin Kulit - Liang roma tidak dapat menyahtoksin melalui perpeluhan menyebabkan toksin termendap pada permukaan kulit dan terjadinya bintik-bintik hitam dan masalah-masalah kulit yang lain.

Toksin Darah - Pengaliran darah yang tidak sempurna menyebabkan gula, lemak dan kolesterol terkumpul di dalam saluran darah dan terjadinya gangguan saluran darah. Pertambahan bahan-bahan berasid adalah punca pelbagai penyakit.

Aura-Detox-Mengembalikan persekitaran yang bersih dan sihat untuk sel-sel badan

Setakat ini,tidak terdapat satu cara untuk membersihkan toksin-toksin di dalam badan kita. Aura-Detox merupai satu-satunya cara penyahtoksikan yang paling baik dan lengkap.Gabungan empat jenis tenaga yang terkandung di dalamnya akan membantu sel-sel badan menjalani proses pembersihan dan pemulihan. Program Aura-Detox adalah cara yang selamat, selesa dan terbukti sangat berkesan.

Kombinasi Tenaga Yang Paling Sempurna

Photon - Dicipta oleh santis Russia dan digunakan secara meluas oleh pihak NASA ( Agensi Angkasa Lepas Amerika Syarikat ). Di ruang angkasa lepas tumbesaran sel-sel badan tidak dapat berlaku secara semulajadi dan menyebabkan gangguan tulang, otot mengecut dan penyembuhan luka yang perlahan. Oleh itu, photon digunakan dalam kapal angkasa untuk mengatasi masalah-masalah tersebut.

Kesan : Untuk memulihkan sel-sel badan yang rosak, menyembuhkan luka-luka, menghilangkan bintik-bintik hitam, penjagaan kecantikan dan mengurangkan kesakitan.

Ion Negatif – Apabila Tilam Photon Bio-Energy dihidupkan, sejumlah besar ion-ion negatif terhasil dan merawat badan kita. Ianya menguatkan sel-sel badan, meningkatkan proses metabolisma serta kuasa penyahtoksikan. Proses ini membolehkan proses penyahtoksikan yang paling sempurna berlaku.

Kesan : Membersihkan sel-sel badan, darah, udara dan emosi yang stabil.

Sinaran Infra Merah Jauh - Adalah sumber kehidupan di bumi ini. Jarak gelombang antara 4-16 mikrometer adalah yang terbaik untuk manusia. Ia juga menghasilkan haba yang boleh diserap untuk proses pemulihan.

Kesan : Mengaktifkan molekul air, memperbaiki peredaran darah mikro, meningkatkan metabolisma dan menyeimbangkan pH badan.

Medan Magnet Ulang-alik – Apabila medan magnet ulang-alik diaktifkan, ia menghasilkan tenaga pada paras 400 Gauss sebanyak 3,600 kali seminit. Kesannya ialah rangsangan sistem saraf, menyeimbangkan tenaga “bio-elektrik”badan dan membersihkan sel-sel dan darah.

Photon - Suatu gelombang berukuran 660 Nanometer untuk memulihkan sel badan.

Ion Negatif – Vitamin dalam udara. Meningkatkan metabolisma organ-organ badan.

Sinaran Infra Merah Jauh – Cahaya kehidupan yang menembusi 2-4 inci ke dalam kulit manusia.

Medan Magnet Ulang-Alik – Menghasilkan tenaga berukuran 400 Gauss sebanyak 3,600 kali/ minit.